– sådan laver du din læringsdagbog


Læringsdagbog


Både i individuelle og hold-forløb skal I udarbejde en læringsdagbog (portfolio), hvori I lægger opgavebesvarelser, refleksioner og beskrivelser af egen praksis i forhold til emnerne.

På holdforløb deles dagbogen med alle deltagere i forumsektionen, hvor der kommenteres på udvalgte indlæg af vejleder og andre deltagere.


Værktøjer


I vælger selv det værktøj, som I ønsker at udarbejde jeres læringsdagbog i. Det kan fx være i Word, Power Point eller et tredje værktøj.

Vi anbefaler de følgende værktøjer:

Padlet

Padlet er et dynamisk og intuitivt værktøj, hvori man kan lave digitale opslagstavle, som nemt kan deles med og udarbejdes i fællesskab med andre. Man kan hurtigt oprette en tavle, som kan indholde links, billeder, lydfiler, tekstdokumenter og videoer. Andre deltagere kan efterfølgende se, kommentere i og redigere på tavlen.

Vejledning til Padlet

Blogger

Blogger er en applikation, hvori du kan lave blogs. En blog er en form for hjemmeside, som en person har ejerskab over og ”blogger” på. ”At blogge” kommer fra sammentrækningen af ordet web-logge. Bloggen er altså en logbog, hvor man selv bestemmer indholdet. I læringssammenhænge bruges bloggen ofte som platform for et forløb eller som refleksion over læring.

Bemærk: Oprettelse af en blog på blogger.com kræver oprettelse af brugerlogin og  og kan være en forholdsvis tidskrævende første gang, man skal udarbejde en blog.

Vejledning til blogger